FAQ Newborn

Wat ontzettend leuk dat ik dit bijzondere moment van jullie pasgeboren kindje mag vastleggen. Jullie zullen ongetwijfeld de nodige vragen hebben, die zal ik hieronder zo veel mogelijk voor jullie beantwoorden. Als er nog andere vragen zijn, mail me dan!

Wanneer vindt de shoot plaats?
__________________________

De lifestyle newbornshoot doe ik altijd rond de 2-3 weken na de geboorte. De reden dat dit zo snel is, is omdat jullie baby dan nog niet zo beweeglijk is en je dus heel goed alle mooie details kunt vastleggen. Daarnaast groeien ze gewoon ongelooflijk snel en is het heel fijn om al zo snel foto’s te maken van het hele kleine van jullie baby. Omdat de shoot dus al heel snel plaatsvindt na de geboorte, is het verstandig om de shoot al tijdens je zwangerschap te boeken. Op deze manier ben je verzekerd van een plekje voor jullie shoot. Ik zal je dan vragen mij zo snel mogelijk te laten weten wanneer je bevallen bent zodat we een datum kunnen afspreken met elkaar.

Hoe lang duurt de shoot?
______________________

Een lifestyle newbornshoot duurt gemiddeld zo’n 1,5 / 2 uur. Er zijn verschillende dingen die hierbij een rol spelen waarvan het tempo van jullie baby natuurlijk het belangrijkste is. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om alle tijd te nemen voor de shoot zodat er geen haast is wanneer hij gevoed moet worden, een schone luier nodig heeft of gewoon even zijn huilmomentje heeft. Dit kunnen tevens gelijk momentjes zijn die ik voor jullie vastleg, vaak zijn dit hele liefdevolle beelden. Tip: Wanneer we de shoot met elkaar gepland hebben, probeer die dag dan verder geen bezoek in te plannen. Ook al doen we de shoot in alle rust, het kan toch als intensief ervaren worden, zeker wanneer je net bevallen bent en je nog heerlijk in je eigen bubbel zit.

Waar worden de foto's gemaakt?
________________________

Voor de lifestyle newbornshoot kom ik graag bij jullie thuis, jullie kunnen dan heerlijk in je eigen omgeving blijven wat jullie baby ook gewend is. Tijdens de shoot begin ik altijd met het maken van de foto’s van de baby alleen. Ik zal jullie vragen hem op jullie grote bed te leggen en ik maak dan allerlei verschillende foto’s, van detail tot overzicht. De reden dat ik hiermee begin, is dat wanneer hij dan rustig is we daar gelijk gebruik van kunnen maken. Mocht hij later dan wat huileriger worden en geknuffeld willen worden door papa of mama, kunnen we op die manier gewoon rustig door gaan met de shoot. Hierna volgen, naar jullie wens, de foto’s met eventuele broertjes en zusjes en het hele gezin. Uiteraard mag dit laatste wel, maar hoeft het niet. Naast de foto’s in de slaapkamer, maak ik mogelijk ook foto’s in de babykamer of in de woonkamer. Tip: Zeker in de winterperiode kunnen slaapkamers erg koud zijn. Daarnaast is jullie baby waarschijnlijk niet gewend om helemaal alleen op zo’n groot bed te liggen. Zet dus zo nodig de verwarming aan in jullie slaapkamer en zet desnoods een kruik klaar die we kunnen gebruiken voor de plek waar we jullie baby op het bed neerleggen.

Hoe krijgen we de lichte foto's zoals die op de website staan?_________________________________________

Voor iedere newbornshoot kom ik logischerwijs in een ander huis en dus ook in een andere slaapkamer. Ik werk alleen met natuurlijk daglicht, dus ik ben afhankelijk van het licht wat in jullie huis binnenvalt. We zullen dan ook de mooiste plekjes in jullie huis opzoeken, waar zo min mogelijk spullen zijn en waar mooi licht binnenvalt. Hierdoor ligt de nadruk op jullie en niet op alles daar omheen. Daarnaast is het wenselijk om een wit dekbedovertrek of onderlaken op jullie bed te leggen. Door het gebruik hiervan, word je niet afgeleid door felle kleuren of drukke prints. Daarnaast behoud je slaapkamer dan veel licht en rust en creëer je dus de lichte foto’s zoals deze op mijn website staan! Tip: Heb je zelf geen witte lakens, kijk van tevoren of je dit misschien van iemand kan lenen.

Welke kleding adviseer je ons tijdens de shoot?
________________________________

Ik denk dat dit voor de meeste mensen het aller lastigste is. Je bent net bevallen, je past je eigen kleren waarschijnlijk nog niet en dan moet je op de foto voor een shoot waarvan de foto’s jarenlang met jullie meegaan. Wat je dus het liefste wilt is een setting creëren waarbij kleding niet afleidt van jullie zelf en wat zo neutraal mogelijk is. Daarnaast is kleding ontzettend bepalend voor de uitstraling van je foto’s. Daarom gaat mijn persoonlijke voorkeur dus altijd uit naar rustige kleding (zonder al te veel prints) in zachte pastel kleuren. Denk hierbij aan zachtroze, beige, wit, lichtblauw, mintgroen enz. Ook lieve kleine printjes zijn heel mooi, denk bijvoorbeeld aan kleine stipjes. Wat ik afraad is om allemaal precies dezelfde kleuren aan te doen. Probeer het lekker af te wisselen, juist door de zachte kleuren combineert dit heel mooi bij elkaar.

Gebruik je ook extra spullen tijdens de shoot?
_______________________________

Bij een lifestyle shoot is het juist de bedoeling dat je de situatie fotografeert zoals hij op dat moment is. Dat betekend dus wel dat je aandacht kunt hebben voor de styling, maar ik zal daarnaast geen gebruik maken van accessoires zoals allerlei mandjes, dekens, haarbanden enz. Mocht je het leuk vinden om je baby in een mooie inbakerdoek te wikkelen of zijn favoriete knuffel naast hem neer te leggen, kan dit uiteraard wel.

Hoeveel foto's krijgen wij?
______________________

Tijdens de shoot maak ik veel verschillende foto’s waarvan ook veel van hetzelfde moment. Na de shoot ga ik thuis zorgvuldig aan de slag met jullie selectie en worden deze foto’s stuk voor stuk nabewerkt. Ik lever foto’s in kleur en ook in zwart/wit. Het minimum aantal bestanden wat jullie ontvangen is 50 stuks.

Wanneer moeten we betalen en hoe lang duurt het voor de foto's klaar zijn? _______________________________________________

De factuur krijgen jullie wanneer de shoot definitief geboekt is. De shoot dient binnen 30 dagen vanaf de factuurdatum en uiterlijk de dag voor de shoot betaald te zijn. Binnen enkele dagen na de shoot ontvangen jullie een preview en binnen twee weken ontvangen jullie alle hoge resolutie bestanden via een persoonlijke online gallery. Hierin kunnen alle foto’s gedownload worden. Wanneer jullie alle bestanden ontvangen hebben, zal ik jullie voor het maken van het mini album vragen een selectie van 20-25 foto’s te maken. Jullie ontvangen het mini album dan later per post thuisgestuurd. Ben je enthousiast geworden en wil je graag een lifestyle newbornshoot bij me boeken, vul dan snel het contactformulier in.
*Het boeken van een shoot betekent automatisch dat ik je foto’s ook gebruik voor mijn website en social media, tenzij je bij mij aangeeft hier bezwaar tegen te hebben.